'#chitikatest=keyword'

luni, 11 mai 2020

SCHEMA SIMPLA PREAMPLIFICATOR MICROFON

Probabil una dintre cele mai simple si functionale scheme pe care le puteti gasi pe internet fiind condusa doar de un tranzistor BC547 fiind un preamplificator arhisuficient daca nu aveti pretentii prea mari. Totusi schema se poate imbunatatii ca performante doar prin inlocuirea tranzistorului cu un altul cu nivel de zgomot mai redus fara a mai modifica nimic in schema.

Succes!!!

Schema Preamplificator Microfon


Cablaj Preamplificator Microfon

Amplasare Componente Preamplificator Microfon


8 comentarii:

  1. salut.
    pe schema apare vad ca si mic electret si dinamic.Care e teraba acolo?Trebuie montate amandoua sau depinde de care microfon vrem noi sa montam?
    Astept un raspuns.
    Mersi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact se pot folosi amandoua sau doar unul...se poate pune un comutator care sa comute de pe electret pe dinamic....nu recomand folosirea in acelasi timp a amandoua microfoanele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am inteles.
    Multumesc.
    Numa Bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. AM facut montajul si functioneaza perfect.se poate alimenta de la un incarcator de telefon mobi?(5v/1A)?.la iesirea montajului as vrea sa connectez si o iesire de pc si ambele in amplificator, dar cand dau semnal de la pc se anuleaza semnalul de la microfon.Nu stiti exista vreo rezolvare mai simpla?

    RăspundețiȘtergere
  5. am realizat circuitul si merge perfect intr-un amplificatir philips fa569.dar totusi am o problema: Cum as putea conecta acest preamplificator si un pc la o singura intrare in amplificator fara ca semnalul de la preamplificator sa fie anulat de cel de la pc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. modifica c1 la un micro si r1 la 120k asta daca folosesti mic electret

      Ștergere
    2. Si explicatia fiind? ca sa stie tot poporul. De ce sa facem aceste modificari?

      Ștergere
  6. Poate cineva sami explice mai exat cum se face asta si eu am o statie fara mufa de microfon si as dori sai pun o asfel de mufa cum as putea so fac va rog ajutatima

    RăspundețiȘtergere