'#chitikatest=keyword'

vineri, 27 mai 2011

SCHEMA FILTRU DE RETEA

Ca un supliment in cazul alimentarii aparaturilor electrice si mai aleas cele electronice(Amplificatoare, preuri, corectoare de ton) este necesara si folosirea unui filtru de retea cat mai bun (Folositi componente de calitate) deoarece poate sa apara asa numitul brum. Si nu o sa fie prea placut. Ba chiar multi fac greseala de a da vina pe amplificator sau pe persoana care a realizat amplificatorul. Din acest motiv postez schema de mai jos in care valorile componentelor nu sunt tocmai critice dar cum am zis si mai sus e bine sa fie de calitate iar bobina se realizeaza pe un tor de ferita de culoare galbena sau verde cu spire de cupru emailat de o sectiune suficient de groasa incat sa faca fata curentului consumat dar nu exagerati altfel nu ve-ti avea loc pentru prea multe spire.

De asemenea pentru si mai multa siguranta puteti pune pe cablul de alimentare un tub de ferita neagra sau gri si o fixati cu tub varnis dar merge si cu scotch.

ATENTIE!!!!! Pentru testarea acestui montaj luati-va masuri de precautie deoarece ve-ti lucra cu tensiuni mari. NU SUNT RESPONSABIL cu bombele pe care le faceti in casa.

SCHEMA FILTRULUI DE RETEA:AMPLASAREA COMPONENTELOR FILTRU DE RETEA:


CABLAJUL FILTRULUI DE RETEA:

2 comentarii:

  1. destul de util insa nu suficient de complet. Ar fi de folos si date despre imbinarile componentelor. producatori... opiniile oamenilor despre solutia aceasta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru un blog este mai mult decat suficient tinand cont ca altii nu pun decat o schema fara cablaj sau amplasare componente....asta e un blog cum spuneam nu un forum unde sa apara zilnic opiniile oamenilor plus ca nu e asa de vizitat. Cat despre date privind imbinarile componentelor nu prea inteleg la ce te referi...schema e simpla si e mura in gura daca stam sa ne gandim. Componente ...hmmm acum poti cumpara la un pret ridicat orice si tot poti sa ai surprize....folositi daca se poate condensatori WIMA si o sa fie bine. Aveti mare grija la cum bobinati ferita...sa nu bobinati in directii diferite.

    Succesuri

    RăspundețiȘtergere