SCHEMA VUMETRU ANALOGIC

SCHEMA VUMETRULUI ANALOGIC

VUMETRULUI ANALOGIC AMPLASARE COMPONENTE


 

PCB VUMETRULUI ANALOGIC


 
 
Componentele utilizate in aceasta schema sunt:

P=1K
C1=4.7uF/35V
C2=50uF/35V
C3=4.7uF/35V
C4=10uF/35V
R1=1M
R2=1K
R3=2.2K
T1=BC107

Spor la montaj si daca il realizati ar fi interesant sa postati aici si pentru a vedea si ceilalti vizitatori variant fizica.

Comentarii

  1. Aaaa doua intrebari?

    1. Unde sunt becurile?
    2. Valorile componentelor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaaaa....multe intrebari....
    Raspuns la prima....este un vumetru ANALOGIC...deci nu are led-uri sau becuri sau bling bling...afisarea puterii se face prin intermediul unui voltmetru...si asta e tot analogi...adica cu ac ...cauta pe net si o sa gasesti...cauta vumetru analogic si ai sa vezi ceasurile alea cum arata....
    Raspuns la a doua....mi-a fost lene...dar daca le vrei...le postez...ca nu ma doare mouse-ul sa le pun pe schema....respect.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am idee cum arata un voltmetru analogic, adica cu ac nu? :) dar nu l-am vazut figurat pe schema! Vezi ca ai o problema cu site-ul pentru ca avastul nu ma lasa sa il accesez (a trebuit sa il dezactivez ca sa pot citi) probabil cu tema sau cu pop-up-ul ala!

    P.S.: si daca avea led-uri sau becuri ce il facea digital? M-am gandit ca analogic vine de la modul cum prelucreaza semnalul!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu neaparat....depinde de ce ai pe iesire...leduri care sunt elemente digitale ca sa spun asa....sau voltmetru...care functioneaza analogic...ca sa inteleg ai mai jos explicatia data de WIKI....mult mai exacta:

    Afișare digitală, afișaj electronic numeric pentru date schimbătoare făcut prin afișoare, display-uri, ecrane, LCD-uri.
    În prezent voltmetrele electronice analogice (cu ac indicator) nu se mai fabrică, locul lor fiid luat aproape în totalitate de către voltmetrele digitale (numerice), cele analogice găsindu-se încă în număr mare atât în tehnica de laborator cât și în instrumentația industrială mai veche.
    Practic in cazul ledurilor e vorba de afisarea vizuala a puterii prin aprinderea succesiva a lor in cazul unui vumetru iar celalalt apar si componente cu functionare mecanica iar afisarea puterii o observi prin miscarea acului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat despre folosirea de leduri in loc de voltmetru nu merge....sunt lucruri diferite.Aici e nevoie de un singur tranzistor pentru miscarea acului...dar pentru leduri e nevoie de cate unul pentru fiecare led si fiecare tranzistor primeste "semnal de la niste diode...de obicei banalele 1N4148"

    RăspundețiȘtergere
  6. o întrebare. ce valoare are r4?
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu