'#chitikatest=keyword'

miercuri, 24 iunie 2015

INTRODUCERE IN AUTOCAD



Deci vreti sa invatati AutoCAD dar nu stiti de unde sa incepeti sau cu ce sa incepeti.

Puteti incepe cu a instala Autocad-ul si de a va familiariza cu interfata lui. Totusi inainte de a va apuca sa dati download la cine stie de licente sau soft-uri autocad gratuite, de recomandat ar fi sa instalati o versiune free trial, valabila 30 de zile. Nu aveti de ce sa va speriati pentru ca o versiune free trial dispune de aceleasi optiuni si bare de comanda ca si o versiune platita. In 30 de zile este suficient sa va dati seama daca se merita sa mergeti inainte sa il invatati suficient de bine.

Pentru incepatori este un program CAD plictisitor si apare tot timpul tendinta de a-l compara cu alte softuri CAD gen Solidworks sau Catia. Sunt lucruri total diferite si trebuie tratate ca atare. Autocad 2D a fost, este si va ramane mult timp de aici incolo un soft Cad perfect pentru schite, concepte si de ce nu si detaliere.

Va dau un exemplu: Vreau sa proiectez o caroserie pentru un sasiu deja existent. Deja putem vorbi de Sci-Fi, din simpul motiv ca orice om cu sau fara stil artistic poate sa vina cu propria idee si cu propriul concept daca stie sa lucreze in Autocad.

Autocad iti da voie sa faci ce vrei tu si sa modifici cum vrei tu fara a interveni asupra modului de lucru al utilizatorului, fara constrangeri de paralelism sauperpendicularitate, asa cum fac celelalte programe CAD.

Autocad nu te obliga sa creezi un model 3d pentru ca apoi sa poti crea un model 2d, nu te intreaba de sanatate si nici nu iti da erori enervante.

Da stiu parerile sunt impartite si fiecare are motivele lui, insa eu nu spun ca este cel mai bun program CAD, ci ca este cel mai bun program CAD din bransa sa, fiind suficient de user-friendly incat sa te faca sa ramai cu el instalat.

De asemenea Autocad nu se invata ca la laboratorul de informatica din liceu sau facultate ci trebuie sa va creati propriul stil de lucru si de utilizare a comenzilor. Uitati de coordonate carteziene sau memorarea unei infinitati de comenzi doar ca sa puteti face un desen de executie sau o schita a unei piese simple.

La ora actuala nici una din companiile ce folosesc Autocad nu dau doi bani pe modul de lucru ci pe cat de bine si de repede lucrati, va vorbesc din experienta proprie.

Nu sunt un mare fan tutoriale video decat daca sunt scurte si ating subiectul, asa ca am hotarat sa ating eu cateva dintre subiectele des cautate de catre utilizatorii incepatori pana la avansati.

Urmariti tutorialele viitoare si totul o sa para mult mai usor.

Aceasta este o parere proprie si daca aveti intrebari legate de o problema intalnita in utilizarea Autocad-ului nu ezitati sa intrebati.

In primul tutorial o sa invatam cateva dintre butoanele si comenzile cele mai des intalnite in utilizarea Autocad-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu