Amplificator Audio de 260W RMS - 260W RMS Audio Amplifier

Pentru cei ce doresc o putere mai mareprezinta acest circuit capabil de o putere de pana la 260W RMS cu o impedanta de 8Ohmi.


Trebuie sa utilizati neaparat tranzistori complementari pentru a obtine puterea dorita. Poate fi alimentat cu un transformator de 45V-0-45V si 5A. Toti tranzistorii cu exceptia BC 556C trebuie montati pe un radiator cu o disipare termica cat mai buna. Diodele marcate cu A,B si C sunt 1N4001 si trebuie si ele montate pe radiator dar cu ceva mai multa vaselina termica.

La intrarea in amplificator trebuie aplicat un semnal de 1Vpp.





Alimentarea poate fi una standard cu punte redresoare si condensatori de filtrare dar puteti sa folositi si ceva mai complex.

Secundarul trnasformatorului poate fi chiar si 32V-o-32V tot la 5 A iar pentru varianta stereo aveti nevoie de 10A. Puntea redresoare trebuie sa aiba minim 100V la 6A in cazul mono sau 100V si 12 A in cazul stereo.
Cat despre condensatoarele de filtrare folositi cu o capacitate cat mai mare si o tensiune de minim 63V.

In cazul in care doriti sa terstati cu un numar mai mare de finali trebuie crescuta tensiunea de alimentare si ar fi de preferat condensatorii de filtrare sa aiba o tensiune mult superioara tensiunii de alimentare.

Succes!

Comentarii